Zwemlessen

Vanaf 4 jaar kun je beginnen met zwemles en kun je dus het internationale Zwemsurvival diploma A, B en C gaan halen. Je kunt je vanaf 4 jaar inschrijven.
Heb je eenmaal les, dan leren we je natuurlijk eerst drijven en daarna de rug- en buikslag, onder water zwemmen en nog veel meer. We besteden veel aandacht aan een stevige basis en techniek.
Vragen over de voortgang of andere zaken mogen altijd na afloop van de les aan de zwemleraar gesteld worden. Wekelijks houden wij de resultaten van je kind bij in een leerlingvolgsysteem.

De lesresultaten van uw kind vindt u hier!
De inloggegevens kunt u opvragen bij de receptie.

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Zwemveiligheidsnorm.

Wij hebben gekozen voor de ENVOZ Licentie Erkend Zweminstituut Internationale Zwemdiploma’s. Deze staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. ENVOZ biedt de nodige handvatten, zodat zwemmen aan iedereen geleerd kan worden. Elk jaar worden wij onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en veiligheid.

Dit geeft je als ouder een aantal zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar de zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt een Erkend Internationaal Zwemdiploma ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • Zwembad Steinerbos hanteert een helder beschreven zwemlesmethode. Tijdens de zwemles word je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind. Dit doen we via het leerlingvolgsysteem.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets momenten bij het diplomazwemmen.
  • Bij deze diploma’s wordt er naast de zelfredzaamheid ook aandacht besteed aan hoe te reageren op onverwachte situaties.
  • De zweminstructeur of zweminstructrice bij de kinderen in het zwembad, wat zorgt voor betere ondersteuning, meer persoonlijke aandacht en een hoger leerrendement.

Voordelen van zwemles bij Zwembad Steinerbos:

  • Superleuke lesmethodes
  • Overzichtelijke groepjes
  • Moderne faciliteiten en gratis parkeren
  • Zwemles kinderen mogen gratis gebruik maken van recreatief zwemmen. (Ouders betalen recreatief tarief)

De exameneisen volgens de ENVOZ Erkend Zweminstituut Internationale Zwemdiploma’s vind je hier.

Baby- en peuterzwemmen

Zwemles ABC

Volwassen zwemles