Kinderboerderij herbergt vanaf januari een zorgboerderij met kindercoaching
Vanaf januari 2021 wordt er de start gemaakt met een nieuwe activiteit op de kinderboerderij Steinerbos. Dan start er een zorgboerderij inclusief kindercoaching.
Kindercoaching Unique opent dan haar deuren in combinatie met een zorgboerderij. De kindercoaching praktijk is er voor kinderen en jongvolwassenen van 2–18 jaar. Daarnaast worden er activiteiten ontwikkeld voor de zorgboerderij.
De doelgroep die er terecht kan is met name de kinderen die vastzitten in de herkenbare patronen zoals slecht eten, slapen, niet naar school willen, weinig of geen vrienden hebben, problemen ervaren in het gezin of op school, maar ook kinderen die gediagnosticeerd zijn met ADHD/ ADD of Autisme.
Er worden spelenderwijs spellen gemaakt van natuurlijke materialen of dieren zoals ezels en alpaca’s om emoties (blokkades) bij het kind los te maken. Alle coaching gesprekken worden wandelend met onze dieren gedaan, behalve als een kind ervoor kiest om niet met de dieren te werken, zetten we de spellen in. “Je ziet dat deze dieren op een natuurlijke manier het kind accepteren en geen vooroordeel hebben waardoor het kind zich heel vertrouwd voelt met de dieren en zijn of haar emoties makkelijk uit.” Door deze emoties te doorbreken wordt er gewerkt aan een stukje heling met de juiste handvaten om meer zelfvertrouwen en weerbaarheid te krijgen. Gezinsbegeleiding is ook mogelijk bij Unique.
Ook wordt er gewerkt met ezeltjes. Deze mooie dieren staan bekend om hun hoog knuffelgehalte, het knuffelen en verzorgen van de ezel is al mindfull op zich. De blokkades in het lichaam worden op een natuurlijke manier gedeblokkeerd, en vanaf dat standpunt kan de therapie opgestart worden. Op de zorgboerderij is er groeps-/ en individuele begeleiding mogelijk. De ervaring leert dat door het coachen met dieren cliënten hun medicijnen tzt kunnen afbouwen/ of er zelfs mee kunnen stoppen, zodat ze weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. Voordat ze de zorgboerderij verlaten kunnen ze zelfstandig functioneren en de handvaten/ eigen discipline toepassen.
Naast begeleiding en verzorging van onze dieren ( alpaca’s, ezels, herten, kippen, vogels, varkens, en konijnen) gaan we knutselen, de dieren borstelen, koken/ bakken, en in onze moestuin werken samen met onze vrijwilligers. We zorgen ook ervoor dat er een prikkelvrije ruimte is waar de cliënten zich terug kunnen trekken. Ieder cliënt krijgt een passend programma op zijn/ haar lichamelijke/geestelijke haalbaarheid.
De cliënten van de zorgboerderij zijn voornamelijk jeugd en jongvolwassenen van 4 tot 18 jaar. Met psychiatrische stoornissen of met autisme of autisme verwante stoornis. Maar ook personen met een burn-out of die een arbeids (re) integratie nodig hebben. Mensen met NAH, het syndroom van Down of ouderen met een somatische of psycho-geratrische achtergrond. Er kunnen cliënten terecht met de indicatie Zorg in Natura of PGB.
Of iemand op de zorgboerderij past, verschilt per situatie. We bekijken elk individueel geval kritisch. Op deze manier bewaken we onze groepssamenstelling en kwaliteit.

Altijd al eens een wandeling willen maken met alpaca’s of onze ezel? Ook dat is mogelijk via de zorgboerderij. Stuur hiervoor een e-mail naar info@uniquekindercoach.nl Bellen kan ook! Dit kan tijdens kantooruren via 046-8500248. Kijk voor meer informatie op de website Unique kindercoach – zorgboerderij