+31 (0)46 – 426 8000 info@steinerbos.nl

Recreatief zwemmen

Bestel kaarten

Vrij zwemmen bij Steinerbos

Bijna het hele jaar rond kun je in het binnenbad, bestaande uit een wedstrijd-, peuter- en een instructiebad, van Steinerbos terecht voor sport en ontspanning. Tijdens recreatief zwemmen hebben we verschillende speelelementen, zoals matten, enz. in het water liggen. Op aangegeven momenten ligt de stormbaan klaar om over te rennen en te klimmen.  Tijdens recreatief zwemmen is alleen het wedstrijdbad geopend.

Boven aan de pagina van onze website zie je dagelijks of het buitenbad geopend is. Niet alleen heeft het buitenbad een familieglijbaan, maar ook een glijbaan, airtrampoline en speelgoed voor de kleintjes. Voor de groteren is er een beachvolleybalveld, waterspeelgoed en zijn er opblaasbare waterattracties. Voor de kleintjes is er ook een apart peuterbadje, waar ze zich rustig kunnen vermaken in het water. Omkleden kan in de kleedcabines. Hier zijn ook kluisjes. En wil je even al dat water van je afschudden, dan kun je lekker liggen op de zonneweide.

Prijzen recreatief zwemmen binnenzwembad

Recreatief zwemmen
Entree Zwembad < 3 jr. : € 0,00
Entree Zwembad < 13 jr. : € 4,50
Entree Zwembad: € 5,95

Abonnement recreatief zwemmen
12x Badenkaart: € 65,00
Jaarabonnement banenzwemmen: € 325,00
Seizoensabonnement: € 54,95 (prijs 2020)

Buitenbad & park: Entree tot het buitenbad en park is inbegrepen bij een dagticket Steinerbos, seizoens- en jaarabonnement banenzwemmen en jaarabonnementbanenzwemen en warmwaterzwemmen. De openingstijden vind je hier.

Pas*: € 2,50
* U koopt eenmalig een persoonlijke pas die voor meerdere rittenkaarten, abonnementen en seizoenen gebruikt wordt. Bij verlies of defect dient een vervangende pas aangeschaft te worden.

Tijden recreatief zwemmen binnenzwembad

Wegens het coronavirus gelden er andere openingstijden. Kijk voor de actuele tijden hier.

Woensdag
14:00 – 16:00 uur (enkel wedstrijdbad)

Zaterdag
12:00 – 13:00 uur (wedstrijdbad en doelgroepenbad)

Zondag
10:00 – 13:00 uur (wedstrijdbad en doelgroepenbad)

Aangepaste tijden: in schoolvakanties en tijdens feestdagen.

Vervallen lessen: Van maandag 23 december 2019 tot en met 1 januari 2020.

Bij goed weer vervalt het recreatief zwemmen Raadpleeg onze website op de dag van uw bezoek voor actuele informatie.

Buitenbad

Bij het buitenbad is een peuterbad met leuke speelelementen. Het bad is geheel afgesloten van het diepe bad. Het buitenbad heeft niet alleen een familieglijbaan, maar ook een roetsjbaan, airtrampoline en speelgoed voor de kleintjes. Daarnaast beschikt het zwembad over een grote ligweide en een terras bij de kiosk. Voor de groteren is er een beachvolleybalveld, waterspeelgoed en zijn er opblaasbare waterattracties. Kortom, genoeg faciliteiten om van uw bezoek een ware beleving te maken.

Het buitenbad is geopend van  april tot en met 1 september 2019. Omkleden kan in de groeps- of individuele kleedcabines. Hier zijn ook kluisjes. De kledingkluisjes dienen te worden voorzien van een borg van € 0,50 welke na gebruik wordt geretourneerd. En wil je even al dat water van je afschudden, dan kun je lekker liggen op de zonneweide. Informatie over tarieven vind je hier

Dagelijks staat aan de bovenzijde van deze pagina of het buitenbad geopend is. *

 * Wegens het coronavirus opent het buitenbad in het Pinksterweekend (zaterdag 30 mei) en is dagelijkst geopend van 12.00-17.00 uur. Bovenaan onze website vind je dagelijks of het buitenbad geopend is. Gewijzigde openingstijden publiceren wij op onze social media. Gebruik van kluisjes, douches en omkleedruimtes is niet mogelijk. Het coronaprotocol vind je hier.

 

Meest gestelde vragen

Moet ik mij vooraf opgeven voor aquasportief, ouder en kindzwemmen of zwangerschapszwemmen?
Je hoeft jezelf niet aan te melden. Met een los kaartje of meerbadenkaart  kan je gewoon aansluiten.
Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor zwemles?
Klik hier en kies voor ‘Aanmelden voor zwemles’. Dit kan vanaf vier jaar.
Mijn kind staat op de wachtlijst, hoe lang duurt het nog voor mijn kind kan starten?
Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Mail dan naar info@steinerbos.nl
Hoe lang duurt zwemles?
De duur van zwemlessen verschilt per kind. De zwemveiligheid van de kinderen staat voorop. Het juist aanleren van de zwemslagen heeft prioriteit. Ons streven is om de kinderen in 40 klokuren te laten afzwemmen. Heb je vragen over de duur van de zwemles of over de verwachting van jouw kind? Stuur dan een e-mail naar: info@steinerbos.nl
Verkopen jullie zwemvleugels, zwembandjes en zwemluiers?
Aan de kassa is het mogelijk om zwemvleugels/bandjes en zwemluiers aan te schaffen. Het dragen van zwemvleugels is voor kinderen zonder zwemdiploma overal verplicht. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen.
Hoe kan ik een abonnement of meerbadenkaart verlengen?
Het verlengen van een leskaart of badenkaart kan aan de receptie of via de webshop (https://webshopstein.recreatex.be/Subscriptions/Overview), u betaalt dan via Ideal.
Hebben jullie kluisjes bij het zwembad?
Ja, hiervoor is een muntstuk van €0,50 nodig. Het werkt hetzelfde als een winkelwagensysteem.
Hoe kan ik de zwemlesresultaten zien?
1 Klik hier: https://webshopstein.recreatex.be/Lessons/Register

2 Druk op inloggen (gele letters bovenin het scherm)

3 Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in

4 Ga naar lesresultaten

|

Tevreden zwemmers

Mijn man en ik doen samen mee aan MBVO. Het is heel fijn om op onze leeftijd nog actief te kunnen zijn in het water. Ook is het reuze gezellig met de andere deelnemers.

Even lekker kunnen afschakelen tijdens de Floatfitles. Altijd leuke muziek en een uitdagende les!

Mooi bad.