+31 (0)46 – 426 8000 info@steinerbos.nl

De Brasserie

Brasserie Steinerbos

Al bijna 75 jaar is Steinerbos een begrip in Limburg. Het is dé plek waar iedereen op adem kan komen. Terwijl de kinderen op avontuur zijn in het bos, snelheid maken op de skelterbaan of ondersteboven hangen in het klimrek, kunt u heerlijk genieten van een hapje en een drankje in onze Brasserie, de voormalige boswachterswoning.

Ook als u iets te vieren heeft, zoals een verjaardag, jubileum, maar ook voor alle mogelijke feesten, partijen, bruiloften, communies, vrijgezellenavonden, jaarvergaderingen, teambuilding, BBQ-feestjes, wandel- en fietsarrangementen en nog veel meer is Brasserie Steinerbos de locatie bij uitstek. Ons spontane en ervaren team denkt graag met u mee om uw feest te laten slagen en draagt zorg voor de uitvoering ervan; wij maken uw evenement graag extra bijzonder.

Openingstijden

maandag 11.00 tot 22.00 uur
dinsdag 11.00 tot 22.00 uur
woensdag 11.00 tot 22.00 uur
donderdag 11.00 tot 22.00 uur
vrijdag 11.00 tot 22.00 uur
zaterdag 11.00 tot 22.00 uur
zondag 11.00 tot 22.00 uur

De keuken is geopend tot 21:00 uur.

Het menu

Van soep tot lekkere frites, bij Brasserie Steinerbos wordt jouw honger gestild. Benieuwd naar het menu? Klik op de knop hieronder.

Mogelijkheden

v

Feesten

 Een feest organiseren doet u bij Brasserie Steinerbos! Want het is altijd een feest… wanneer u bij Brasserie Steinerbos bent geweest!

BBQ

Kom genieten van een volledig verzorgde BBQ.

Bruiloften

Ook voor bruiloften bent u van harte welkom bij ons. Wij kijken samen naar uw wensen.

Vergaderingen

Ook voor zakelijke gesprekken of zelfs vergaderingen kunt u bij ons terecht.

Geschiedenis Steinerbos

In het westelijk mijngebied in Zuid-Limburg bood Staatsmijn Maurits werk aan duizenden mensen. De mijn werd in 1967 gesloten, maar een belangrijk icoon uit het mijnverleden, het Steinerbos, bleef bestaan. Het bos was een ontspanningsoord voor de mijnwerkers en hun gezinnen.

Het Steinerbos – ook wel Cortenbosch – behoorde oorspronkelijk tot het wildgebied van het kasteel Stein. De kasteelgoederen waren eigendom van grondmaatschappij Tijdig en werden in 1938 gekocht door de Staatsmijnen. Deze beoogden met de aankoop het natuurschoon rondom Stein te behouden en dit tegelijkertijd toegankelijk te maken. Dit voornemen paste ook in de visie van de gemeente Stein die een aantrekkelijk woonklimaat binnen de gemeente wilde realiseren, omdat grootschalige woningbouw noodzakelijk was voor de economische ontwikkeling van dit westelijk mijngebied. Zo kwam er een haven om de steenkolen af te voeren.

 In 1946 gaf de directie van de Staatsmijnen de opdracht voor het ontwerpen van een tweede, esthetisch verantwoord en groter ontspanningsoord voor de mijnwerkers, hun gezinnen en gepensioneerden (andere gebruikers moesten betalen). Er werd gekozen voor het behoud van de ruimtelijke opbouw van het bos: een gesloten zone (bos) die de open zone (de recreatievoor- zieningen) omsloot. De vijver, de boswachterswoning (nu het restaurant) en de houten woningen bleven staan, de recreatievoorzieningen werden verbeterd of vernieuwd. De nieuwe speeltoestellen werden door de leerlingenwerkplaats van de chemische bedrijven van de Staats- mijnen gemaakt en onderhouden. Er verrezen grote picknickweiden waarop kinderen konden voetballen en het hertenkamp werd uitgebreid met andere dieren.