+31 (0)46 – 426 8000 info@steinerbos.nl

Het Speelbos

Steinerbos is 30 hectare groot. Dat zijn maar liefst 45 voetbalvelden en bij elkaar 300.000 m2. Dat is zeg maar … heel erg groot. En dat niet alleen. Het ligt midden in het groen. Het ligt centraal in Limburg. Het is scherp geprijsd, want je hoeft niets extra’s te betalen voor onze attracties. Nou ja, behalve voor de minicars. Het woord parkeergeld kennen we niet. En we weten alles af van spelen. Klimmen en klauteren. Zwemmen en roeien. Rondrennen en racen op skelters. Dieren voeren en tot in de lucht springen op trampolines. Je kunt je bij ons lekker uitleven en moe maken. In het Steinerbos is gewoon een hoop te beleven. Dus kom snel. Met je familie, met school of met vrienden.

Coronamaatregelen en voorwaarden

Steinerbos is maar liefst 33 hectare groot én in de buitenlucht. Met het naleven van de speciale door ons opgestelde coronamaatregelen is een bezoek aan het Steinerbos veilig en verantwoord.

Uiteraard volgen wij alle recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus op de voet. Daarnaast volgen wij alle informatie en adviezen van het RIVM op. Ons horeca aanbod is beperkt en enkel gericht op afhaal. Alle groepsactiviteiten zijn uitgesteld om het samenbrengen van meerdere mensen in een afgesloten ruimte te voorkomen.

In Steinerbos gelden de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Volwassenen nemen geen deel aan de activiteit en kunnen plaatsnemen op de banken met inachtneming van 1,5 meter afstand. 
 • Groepen zijn niet toegestaan.
 • Kinderfeestjes zijn alleen toegestaan voor kinderen tot en met 12 jaar met maximaal 2 begeleiders uit hetzelfde huishouden. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 • Betaling vindt contactloos via pin of mobiel plaats.
 • Het speelbos is opgedeeld in zones en heeft gescheiden looproutes met in de meeste gevallen eenrichtingsverkeer.
 • Volgens het coronaprotocol is er een beperkt aantal bezoekers per dag mogelijk.
 • Hou 1,5 meter afstand en communiceer met elkaar als je toch langs elkaar moet lopen. Samenscholing is niet toegestaan.
 • Ons horeca aanbod is beperkt. Bij ons horecapunt kun je een ijsje, to go-koffie, petfles frisdrank, snoep, frites en snacks enkel op afhaal verkrijgen.
 • De roeivijver, het buitenbad, de ligweide van het buitenbad en de kinderboerderij zijn gesloten en het treintje rijdt niet.
 • Onze medewerkers wassen meerdere malen per dag hun handen. Bij verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts blijven ze thuis.
 • Op diverse plaatsen zijn desinfectiemogelijkheden.
 • Slechts 1 gezin, koppel of enkele bezoeker per toiletruimte.
 • Speeltoestellen worden regelmatig gereinigd.
 • Er is 1 dames en 1 herentoilet beschikbaar. Toiletten, klinken en kranen worden extra vaak gereinigd. Daarnaast is er voldoende desinfecterende zeep aanwezig om vaker handen te wassen.

Welke voorzorgsmaatregelen kun je zelf treffen?

Bij een bezoek aan het Steinerbos stem je ermee in om de volgende maatregelen na te leven:

 • Houd minstens 1,5 meter afstand
 • Wil je elkaar inhalen? Communiceer met elkaar, zodat je afstand kan blijven bewaren.
 • Blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
 • Was je handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.
 • Volg de instructies van onze medewerkers op.

Mocht de situatie veranderen, dan delen wij dit uiteraard op onze website en social media kanalen.

Een speelparadijs 

Onze roeivijver ligt aan de rand van het park en is omgeven door de bossen. Wat in ieder geval noodzakelijk is, is dat je spierballen hebt. Want bij ons geen flitsende kano’s, maar gezellige, stevige roeiboten, waar je met maar liefst 6 mensen in kan. Of heel romantisch alleen met je vriendinnetje. Je moet dan wel minimaal 1.40 meter zijn. Misschien heb je zin om een rondje te roeien. Jij aan de ene peddel, je vader aan de andere peddel. Of misschien zijn de buren mee of je neefjes en nichtjes, dan kun je een wedstrijdje houden. Let op dat je niet uit de boot valt! De vijver is weliswaar ondiep en de boten bijzonder stabiel, maar toch … Een nat pak kun je wat ons betreft beter halen in het zwembad

Horeca

Heb je honger gekregen van al dat spelen of zwemmen? In het Steinerbos hebben we op verschillende plekken kiosken, waarvan één met overdekt terras. We verkopen broodjes, friet, snacks, dranken, ijsjes en snoep.

Wil je liever een belegd broodje of uitgebreider lunchen of dineren? Bij onze Brasserie gelegen buiten het park bij de roeiboeten kunt u terecht voor een hapje of drankje, lunch of diner. Meer informatie vind je hier!  

Plattegrond

Benieuwd hoe het park er uit ziet? Klik op de knop!

Openingstijden 2020

1 april t/m 31 oktober
10:00 uur – 18:00 uur *
€ 8,95 p.p. (vanaf 1 jaar)

* Tijdens de coronamaatregelen is het speelbos geopend van
10:00 – 17:00 uur. 
In het hemelvaartsweekend (21 t/m 24 mei) zijn wij van 10:00 – 18:00 uur geopend. 

Wegens het coronavirus opent het speelbos vanaf 16 mei onder aangepaste voorwaarden.

De voorwaarden staan bovenaan de pagina.

Dierenliefhebbers

Geiten, kippen, konijnen, herten en vogels… Je kunt het zo gek niet bedenken of het dier is er wel op onze kinderboerderij. Oké. Eerlijk is eerlijk. We hebben geen leeuw. En ook geen olifant of een giraffe. Maar we hebben wel veel verschillende soorten dieren. Dieren die je normaliter ook zou kunnen vinden op een boerderij. En die mag je mee helpen voeren, aaien en knuffelen.

Soms hebben we jonge dieren. Van die rondspringende bokjes bijvoorbeeld. Die vinden we zelf altijd heel erg komisch. Of kleine lieve knuffelkonijntjes. Vraag natuurlijk wel altijd even aan de beheerder of de medewerkers van de kinderboerderij wat wel en niet mag. Voor de dieren is er bovendien speciaal eten. Dus voer ze niet met je eigen boterhammen en hou je tas dicht, want de geitjes willen nogal eens op onderzoek uitgaan naar een lekker hapje.

Bestel nu jouw kaartjes!